Депутатите приеха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение

...
Депутатите приеха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Надежда Стойчева: С промените в Закона за домашното насилие ще бъдат защитени и децата

Депутатите одобриха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение – на Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС.
Прочетете още
„ За пръв път имаше обединяване на сили, несъмнено имаше и опозиция ”, съобщи Надежда Стойчева в ефира на " Денят онлайн ". По думите ѝ законът, който е препоръчан от Българска социалистическа партия, е същият, с дребни изключения. 

„ В този закон става въпрос, че и децата, които са очевидци на домашно принуждение са под протекция ”, уточни Стойчева и отхвърли спекулациите, че без причина ще бъдат отнемани деца от родителите.

" Това не е този закон, посредством който могат да бъдат отнети децата. На първо място обществените служби се пробват постоянно да намерят разширеното семейство. Има случаи, където няма такова и се настаняват децата в приемна грижа.Това не значи, че родителят не може да си върне детето ", безапелационна е тя и отново акцентира, че в законът, признат на първо четене, само цели да даде протекция на децата, които са очевидци на домашно принуждение. 

Относно убийството на българи в Кейптаун, измежду които по информация на NOVA е търсеният от Интерпол Красимир Каменов-Къро, Стойчева съобщи, че " Анимус "  би могла да се заеме с обгрижването на децата на убитите. 

" При всички случаи за тези деца ще остане една огромна контузия да бъдат убити родителите им, каквото и да се случи, където и да бъдат, тази орис ще ги преследва ", безапелационна е тя. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР